Laminasyonlu Epoksi M. K.

Kolay temizlenir yüksek oranda mekanik mukavemeti ve kimyasal dayanimi vardir. Oynar veya oynamasi muhtemel , yüksek dayanim istenen zeminler de ; laminasyon uygulamasi ile daha saglam ve rijit kaplama elde edilir.


1. Yüzey Hazirligi Yapilmasi

 Epoksi kaplama isinin birinci adimi olarak; gevsek parçaciklarin, düsük mukavemetli serbet tabakasinin alinmasi ve yüzeyin pürüzlendirilmesi amaciyla, yüzey hazirligi yapilacaktir.. Aderansi azaltacak veya engelleyecek; her türlü toz, boya, yag, gres benzeri kir yüzeyden temizlenmelidir. Yagin çok derinlere isledigi tabakalar var ise bu tabakalarin kaldirilmasi gerekebilir. Yagli bir yüzeye epoksi uygulamasi yapilmaz. Yüzeyler saglam, temiz ve pürüzlü hale getirilir. Hazirlanmis yüzeylere bir sonraki asamada epoksi astar uygulamasi yapilacaktir. Epoksi astar yüzey ile yapilacak boya arasindaki baglayici katmandir. Astarin görevini yapabilmesi, betona tutunabilmesi için yüzey hazirliginin teknigine uygun bir sekilde yapilmasi çok önemlidir.

 

1.1. Yüzey Tamirati Yapilmasi

Çukur, çatlak, kirik, segregasyon gibi hatalar epoksi astar ve epoksi harç ile yapilir. 4-5 mm den daha derin ve büyük alanli tamiratlar epoksi kaplamaya uygun çimento esasli tamir harçlari ile de yapilabilir. Çatlaklarin derin olmasi ve zeminden su gelme tehlikesi var ise epoksi enjeksiyon yapilarak çatlak kesidinin doldurulmasi gereklidir. Çatlaklarin zaman içinde hareket ederek kaplamaya yansimasi olasiligi var ise, cam elyaf ile güçlendirerek tamirat yapilmasi konusu degerlendirilmelidir. Bazi durumlarda epoksi enjeksiyon ile nem ve su transferi engellenememektedir. Bu durumlarda çatlak kesidini ve altindaki bosluklari dolduracak reaktif poliüretan enjeksiyon uygulamasi yapilmalidir. Bu durumda epoksi uygulama yapmadan önce uyulmasi gereken nem sartlarina ve bekleme sürelerine dikkat edilmelidir.


 
2. Epoksi Astar Uygulamasi

Temizlenmis, çatlak ve derz tamirati yapilmis, nem ve su sorunlari olmayan betonarme yüzey, epoksi astar atilmaya uygun hale getirilmistir. Yüzeye solventsiz epoksi astar uygulanir. Malzeme sarfiyati yüzey kosullarina göre degisiklik göstermektedir. solventsiz epoksi astar, yüzeye rulo ile tek kat emprenye edilmelidir. Epoksi astar; bosluklari doldurur, yüzeyin darbe ve kimyasal direncini arttirir, ayni zamanda kendisinden sonra gelen katlarin yüzeye yapismasini saglar.


 
3. Elyaf Uygulamasi

Solventsiz epoksi astar uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akimindan korunmali, herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açilmamalidir. Hava ve ortam sicakligina bagli degismekle birlikte astar uygulamasindan 8 saat sonra üzerine solventsiz epoksi astar uygulanir. Astar kurumadan 300 gr/m² elyaf serilir ve elyafa astar emdirilir ve üzerine silis – kuvars dolgu serpilir.


 
3.1. Epoksi Ara Kat Uygulamasi

Solventsiz epoksi astar uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akimindan korunmali, herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açilmamalidir. Hava ve ortam sicakligina bagli degismekle birlikte astar uygulamasindan 8 saat sonra üzerine solventsiz epoksi kaplama malzemesi uygulanir. Uygulama yapmadan önce üzerine dolgu serpilmis yüzey üzerindeki gevsek malzemeler endüstriyel süpürgeler yardimi ile süpürülerek alinir.istenilen renkte ve mala ile uygulanir ve üzerine silis – kuvars dolgu serpilir.


 
3.2. Epoksi Kaplama Uygulamasi

Solventsiz epoksi kaplama uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akimindan korunmali, herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açilmamalidir. Hava ve ortam sicakligina bagli degismekle birlikte arakat uygulamasindan 8 saat sonra üzerine solventsiz epoksi kaplama malzemesi bir kat daha uygulanacaktir. Uygulama yapmadan önce üzerine dolgu serpilmis yüzey üzerindeki gevsek malzemeler endüstriyel süpürgeler yardimi ile süpürülerek alinir. istenilen renkte ve mala ile uygulanir.
 
3.3. Epoksi Son Kat Uygulamasi

Solventsiz epoksi ara kat uygulanan yüzeyler nem, toz ve hava akimindan korunmali. Herhangi bir sekilde yaya veya araç trafigine açilmamalidir. Hava ve ortam sicakligina bagli degismekle birlikte ara kat uygulamasindan 8 saat sonra üzerine son kat olarak solventsiz epoksi boya uygulanir. Uygulama yapmadan önce üzerine dolgu serpilmis yüzey üzerindeki gevsek malzemeler endüstriyel süpürgeler yardimi ile süpürülerek alinir. Istenilen yüzey pürüzlülügüne bagli olarak, zimpara yapilabilir. solventsiz epoksi boya, istenilen renkte ve rulo ile uygulanacaktir. Uygulama bittiginde pürüzlü bir yüzey elde edilecektir. Hava ve ortam sicakligina bagli olarak, yüzey 48 saat içinde yaya trafigine açilabilir. Epoksi malzeme 7 gün içerisinde nihai mukavemetine ulasir. 
 

Kullanim Alanlari 
Epoksi Laminasyonlu Kaplama, tüm endüstriyel dösemelerde, kimyasal fabrikalar, elektrik fabrikalari, makine fabrikalari, kimyasal fabrikalar, otomotiv sektörü, tüm depolar ve agir yüke maruz kalan tüm zeminlerde farkli renk tercihleri ile kullanilabilmektedir.